donderdag 18 september 2014

Yellowstone Geyser Basin

Vandaag aangezet naar het lower, midway and upper geyser basin. Voor we aankwamen bij het lower basin nog een kudde bizons tegen gekomen. Daar hebben we ons goed uit kunnen leven met de camera's. De afstand tot de bizons dient volgens de parkwachters minimaal 25 meter te blijven maar aangezien de bizons zelf de weg over staken konden de auto's niet anders dan stoppen en de bizons op soms 5 meter laten passeren. Gelukkig geen ongelukken gebeurd en een mooie herinnering toegevoegd.

Daarna doorgereden naar het lower basin, Hier stond te pas en te onpas aangegeven dat er op de thermische grond niet gelopen mocht worden vanwege de onstabiele ondergrond. De onderstaande foto toont aan dat de lokale bewoners wel beter weten (of niet kunnen lezen)


In het lower basin zijn een naast de bizon ook andere actievelingen waargenomen,


Daarna doorgekart naar het midway geyser basin, Daar waren ook slapende geysers aanwezig die beter bekeken konden worden omdat deze dichter te benaderen waren.


De kleurenpracht was veel beter te zien








Tenslotte in het begin van de middag naar het upper geyser basin, Home of Old Faithfull,
We vielen met onze neus in de boter want nog geen 5 minuten na onze aankomst liet Old Faithfull zijn kunstje zien.


Daarna een mooie wandeling gedaan van 3 uur waarbij nog meer te genieten viel.

 


Tenslotte de dag afgesloten met een bezoek aan de Grand Prismatic Spring. Helaas laat de internet verbinding niet toe meer foto's te uploaden (alleen de bovenstaande foto's hebben al de gehele nacht in beslag genomen om op het net te geraken).






Geen opmerkingen:

Een reactie posten