zondag 21 september 2014

Salt Lake City

Vandaag naar Salt Lake City geweest om het centrum van 'The Church Of JESUS CHRIST Of Later-Day Saint ( lees: de Mormonen) te bezoeken. Wat het Vaticaan voor de Rooms Katholieken is, is Temple Square voor de Mormonen.




Direct na aankomst op Temple Square werden wij er op gewezen dat wij precies op tijd waren om een uitvoering bij te wonen van het Mormon Tabernacle Choir. Helaas was de zaal vol maar wij konden de uitvoering volgen in een zgn. overflow theather waar de uitvoering op een groot scherm getoond werd. Het bleek een strak geregiseerde show te zijn van een uitmuntende kwaliteit. Het patriotisme spatte er overigens wel van af.

Na de uitvoering hebben we het tabernakel van binnen kunnen aanschouwen. Het orgel achter het koor bleek het pronkstuk van het tabernakel te zijn.


Na het verlaten van het tabernakel hebben we in één van de visitor centres de historie van de Salt Lake Temple (de St. Pieter van de mormonen) bekeken.





Tenslotte nog een korte tour net buiten Temple Square gemaakt waar een aantal historisch gebouwen aanwezig waren die een rol van betekenis hebben gespeeld bij het tot stand komen van Salt Lake City als spirituele hoofdstad van de mormonen,


De Beehive hierboven is residentie geweest van één van de presidenten (leider van de mormoonse kerk). De president wordt gekozen uit de actieve profeten en/of appostelen binnen de mormoonse kerkgemeenschap,

Na de Beehive zijn we teruggekeerd naar de camper vanwege het rap verslechterende weersomstandigheden.

3 opmerkingen:

  1. Jullie gaan er op vooruit! Wel goed opletten en luisteren ;-)

    Mooi verslag zo ver....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zijn jullie al bekeerd / heidenen af ? En John, Johan en goed luisteren.........dat gaat 'm dus niet worden he !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet te sceptisch Vince!
      Deze kerkgemeenschap gelooft in levende profeten.

      Ik voorzie daar een grote toekomst voor mij
      (Johannes 1:1)

      Verwijderen