zaterdag 1 september 2012

Dag 08 Yosemite - Tioga pass - Mono Lake en Lake Tahoe

Derde dag Yosemite, we verlaten de indrukwekkende Sierra Nevada via de noord pas, de Tioga pas, een meer dan honderd jaar oude weg.

Onderweg opnieuw prachtige zichten, half Dome vanuit een andere hoek.
ook al klimmers vroeg op pad, lijkt ons niet evident, hoe komen ze daar??




Eindpunt van de Tioga pas is het aparte meer, Lake Mono, gekend voor z'n kalkvormen die uit het water steken. Het meer is heel erg zout en er hangt een heel specifieke geur door de aparte begroeing, die gele bloemen. En weeral de moeite!




Daarna een wijziging in de route, gezien we death valley niet kunnen doen (gesloten vanwege de hitte) hadden we wel wat tijd en wou ik toch heel graag Lake Tahoe zien. Onderweg heeft onze camper dorst en valt ons oog op een evenement naast het tankstation.


Een heuse roping competition. Na hier even gekeken te hebben we de reis naar Lake Tahoe voortgezet.
Het is een heel diep meer, op 1 na het diepste van de US, met een diepte van 500m. Prachtig diepblauwe kleur en natuurlijk heel mooi tegen de strak blauwe hemel!




2 opmerkingen:

  1. Dag Anne en Johan,
    zo te horen stellen jullie het daar heel goed!
    jullie programma zit goed vol, en zoals we het zien op de foto's hebben jullie al veel mooie dingen gezien!
    hier is alles ook nog dik in orde. Ook op Laundry day hebben we het goed gesteld!
    Vele groetjes,
    Sebastiaan en Melanie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Melanie en Sebastiaan,
    ja ons programma zit goed vol, we proberen wel 's avonds op tijd te stoppen want anders houden we het niet vol. Elke dag heel veel zien, Johan heeft al behoorlijk gereden. We hebben al 2500 km gereden, de langste stukken, zoals highway 50 hebben we gehad. Vandaag Zion Park gedaan. heel mooi, weeral, we kunnen het bijna niet bijhouden, gelukkig hebben we foto's! we hebben een gemiddeld van 200 foto's per dag, dus we kunnen es een foto-avondje organiseren!
    Melaniem geniet jij nog maar van je 2 weken vakantie en Sebastiaan, den naarstigheid en goed verder voor Jilca zorgen he!
    hdz groetjes Johan en Anne

    BeantwoordenVerwijderen